Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuwe data Gebiedsmonitor

door Hing Cheung Li

De Gebiedsmonitor is een product waarin gebieden binnen gemeente Apeldoorn in een oogopslag met elkaar kunnen worden vergeleken.

De monitor bestaat inmiddels enkele jaren. Ieder najaar verversen we de cijfers die als basis dienen voor de monitor. Dat is nu ook weer gebeurd. Zo is de monitor weer gebaseerd op de meest recent beschikbare data.

Zijn er in Zevenhuizen meer vrijwilligers dan in Orden? Heeft Kerschoten meer huisartsen, scholen, winkels of parkeerplaatsen dan het gemiddelde van Apeldoorn? Allemaal vragen waar de Gebiedsmonitor op een eenvoudige manier antwoord op kan geven. U kunt diverse gebieden in Apeldoorn met elkaar vergelijken of met het gemiddelde van Apeldoorn als geheel.

Wat is de Gebiedsmonitor precies?

De Gebiedsmonitor is een product waarin gebieden binnen gemeente Apeldoorn in een oogopslag met elkaar kunnen worden vergeleken. De monitor bestaat inmiddels enkele jaren. Het is geen statisch product, maar wordt constant verder ontwikkeld naar de wens van de gebruikers. Ieder najaar verversen we de cijfers die als basis dienen voor deze monitor. De afgelopen weken hebben we weer veel nieuwe cijfers aan de monitor toegevoegd, vaak cijfers van het jaar 2020, maar soms ook oudere of recentere data.

Waarom is de Gebiedsmonitor gemaakt?

De gemeentelijke stadsdeelmanagers maken samen met wijkwerkers een plan hoe een wijk vitaal kan worden of blijven. Ze maken daarbij gebruik van de Gebiedsmonitor, omdat hier veel belangrijke informatie op wijk- en buurtniveau bij elkaar is gebracht. Die informatie delen we ook met u. Zo leert u Apeldoorn nog beter kennen.

Welke gegevens worden gebruikt?

In de monitor komen gemeentelijke data, open data en gegevens van onder andere het Kadaster samen. Een groot deel van de gegevens heeft de gemeente zelf in eigen beheer. Zo kan goed ingezoomd worden op de Apeldoornse situatie. De gegevens worden meerdere keren per jaar ververst. Daarmee biedt het dashboard een zo actueel mogelijk informatiebeeld.

Benieuwd geworden naar de Gebiedsmonitor? Bekijkt u het product dan via hier.