Een ogenblik geduld a.u.b.

Bewonerspanel

Op deze pagina vindt u informatie over ons bewonerspanel.

Het bewonerspanel is de kans om mee te praten over belangrijke onderwerpen in Apeldoorn. Het bewonerspanel ontvangt via e-mail zo'n vier keer per jaar een vragenlijst. De onderwerpen die aan de orde komen zijn heel divers. De afgelopen jaren is het panel onder andere gevraagd haar mening te geven over de onderwerpen woonaantrekkelijkheid, Apeldoorn aardgasvrij, veiligheid, de omgevingsvisie en viering van de jaarwisseling. Onderaan deze pagina vindt u de openbare onderzoeksresultaten. We versturen ook jaarlijks een nieuwsbrief met terugkoppeling aan de panelleden.

Sinds 2022 is het mogelijk om u aan te melden voor dit panel. Voor die tijd was deelname alleen mogelijk wanneer men via een steekproeftrekking werd uitgenodigd.

Er zijn medio 2024 ongeveer 5.500 panelleden. Zij vormen een goede afspiegeling van Apeldoorn.

Uw mening telt!

Wilt u ook meepraten en uw mening geven over Apeldoorn? Meld u dan aan voor ons bewonerspanel via de onderstaande oranje knop. 

U wordt eerst gevraagd eenmalig een aantal persoonlijke gegevens in te vullen. Daarna wordt uw aanmelding gecontroleerd. Voor deelname aan het panel moet u ingeschreven staan als inwoner van Apeldoorn. Vult u daarom de juiste persoonlijke gegevens in, zodat wij u terug kunnen vinden in ons basisregister met alle inwoners van Apeldoorn. Vervolgens krijgt u van ons bericht hoe wij uw aanmelding hebben verwerkt. Via de onderstaande knop kunt u ook een wijziging van uw gegevens aan ons doorgeven of u afmelden voor het bewonerspanel.

Meld u aan

Hoe werkt het?

Ongeveer vier keer per jaar krijgt u via e-mail een uitnodiging om een korte vragenlijst in te vullen. Het invullen van deze vragenlijst vraagt weinig tijd van u. Deelname is vrijblijvend, dus mocht het een keer niet goed uitkomen, dan kunt u ervoor kiezen niet mee te doen. De resultaten van de onderzoeken verwerken we altijd anoniem en zijn dus nooit herleidbaar naar individuele personen of adressen.

Wat doen wij met uw gegevens?

We vragen u bij de aanmelding eenmalig enkele persoonlijke gegevens in te vullen, zoals geboortedatum en postcode. Deze gegevens worden opgeslagen en gebruikt om te bekijken of alle groepen evengoed vertegenwoordigd zijn in ons panel en waar nodig gecorrigeerd. Ook gebruiken we deze gegevens bij de rapportage van onderzoeksresultaten om uitspraken te doen over groepen panelleden, bijvoorbeeld jongeren, ouderen of inwoners van een bepaalde wijk. Ook kijken we of er verschillen zijn, bijvoorbeeld tussen de meningen van ouderen en jongeren, of tussen inwoners van verschillende wijken. Hiermee kunnen we dan weer rekening houden bij het maken van plannen, of het meehelpen oplossen van problemen voor een bepaalde wijk, of voor bepaalde groepen inwoners.

De antwoorden van de respondenten worden los van de achtergrondgegevens opgeslagen. Wij houden ons bij de verwerking van persoonsgegevens aan de AVG en de Gedragscode voor onderzoek en statistiek. Dat betekent ook dat antwoorden op vragen uit enquĂȘtes strikt vertrouwelijk worden behandeld en verwerkt. Naam en adresgegevens worden nooit opgenomen in de databestanden. Lees ook onze privacyverklaring.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om zelf in te loggen om uw persoonlijke gegevens te bekijken en aan te passen. Wij geven eens per jaar de optie in een vragenlijst om uw gegevens te controleren. Daarnaast kunt u zelf wijzingen doorgeven via de bovenstaande Meld u aan-knop of door een bericht te sturen naar onderzoek@apeldoorn.nl.

Panelonderzoeksresultaten

Op de pagina Rapportages kunt u de rapportages inzien van de beschikbare onderzoeken van het bewonerspanel. Via deze link komt u direct op deze pagina. Naast bewonerspanelonderzoeken vindt u op deze pagina ook andere onderzoeken.